Победничкиот тим на натпреварот „Паметна автобуска постојка“ е Урбан Лаб 1

Победничкиот тим на натпреварот „Паметна автобуска постојка“ е Урбан Лаб 1 составен од двајца архитекти, инженер по електотехника и софтверски инженер: Mila Rorić, Дејан Томски, Ѓорѓи Нусев и Марина Најдоска. Предложеното идејно решение е од идејата за паметен јавен превоз како дел од актуелните концепти за паметни градови. Клучните појдовни насоки во дизајнот се квалитетно и современо обликуван простор, пристап до информации, поврзаност и интеракција на корисниот со системот на градски превоз.
Голема благодарност до менторите: проф. Ташко Ризов, проф. Радмил Поленаковиќ и проф. Софија Сидоренко од Машински Факултет Скопјет, проф. Ивица Димитровски од Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Јасмина Белчовска-Тасевска од UNDP MK и Атанас Ременски од JSP Skopje (ЈСП Скопје) кои им помагаа на тимовите во изминатиот месец.
Министерство за образование и наука Град Скопје Официјален профил

 

15283996_482299838606982_8426199746930985202_n

15284025_482299905273642_2244111194083329446_n 15350508_482299841940315_3138702643352950629_n 15356577_482299845273648_7148517050295818036_n