ПовикДатум на отворањеДатум на затворањеБуџетСтатусФинансирани проектиПовеќе информации
Прв повик за Kо-финансирани грантови за старт-ап, спин-оф трговски друства и иновации18-02-201518-04-2015600.000,00 евраПотпишани договори
Втор повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спин оф21-09-201521-10-2015276.639,00 евраПотпишани договори
Втор повик за Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации21-09-201521-10-2015535.296,00 евраПотпишани договори
Трет повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спин оф01-06-201601-08-2016450.000,00 евра Потпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спиноф03.02.201703.05.2017450.000,00 евраПотпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации03.02.201703.05.20171.000.000,00 евраПотпишани договори
Јавен повик за финансирање на проекти за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Република Македонија – О2 Предизвик03.11.201730.11.201797.689,00 евраПотпишани договори

Оградување

Овој проект е финансиран со поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој. Единствена одговорност по однос на резултатите од проектот, квалитетот на производот, неговата  точност, или автентичност лежи кај авторот, а Фондот не може да биде одговорен за било каков дефект содржан во него или што може да произлезе од употребата, резултатите од употребата или отсуство на резултати од употребата на производот.