Startapuvaj_baner_1200x450

Покана за настан – нов повик за финансиска поддршка на ФИТР и СБ

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) објавува нов повик од 1 милион евра за финансиска поддршка на новоосновани „стартап“ и „спиноф“ компании. Во фокусот на оваа програма поддржана од Светската банка се младите, а целта е поттикнување на иновативноста преку истражување и развој на нови бизниси.

Ве покануваме да ја проследите презентацијата на овој инструмент, како и на критериумите и условите за аплицирање, која ќе се одржи на 22.10.2018 год (понеделник) во холот на Економски факултет, Скопје – Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ со почеток во 11.00 часот.

На настанот кој е отворен за сите заинтересирани, ќе бидат присутни претставници од ФИТР, Светската Банка и Економскиот факултет, а превидена е и дискусија со студенти.