Инфо сесија СтартАПувај во Штип 1

ФИТР одржа инфо сесија за јавниот повик „СтартАПувај“ во Штип

Претставници на Фондот за иновации и технолошки развој денеска одржаа инфо сесија за јавниот повик „СтартАПувај“ во Штип. Настанот се одржа на ‘Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип.

Целта на овој јавен повик е финансиска поддршка на новоосновани старт-ап и спин-оф компании и истиот се спроведува со поддршка на Светска банка.

Повеќе информации за повикот се достапни на следниот линк: fitr.mk/startapuvaj

Следните две инфо сесии за „СтартАПувај“ е предвидено да се одржат во Прилеп и Охрид, а претходно веќе се одржаа вакви настани во Битола и Тетово.

Инфо сесија СтартАПувај во Штип 2