Makbot_Detroit_1

„MakBot Pioneers“ на FIRST Championship LEGO League 2018

Учениците од тимот „MakBot Pioneers“ од 25 до 28 април ја претставуваа Македонија на меѓународниот натпревар по роботика FIRST Championship LEGO League во Детроит, САД. На натпреварот учествуваа преку 280.000 ученици во 35.226 тимови од 90 земји ширум светот.

Makbot_Detroit_8

Makbot_Detroit_4

Makbot_Detroit_3

Makbot_Detroit_2