Инфо сесија Стартапувај во Струмица 1

Одржана инфо сесија за јавниот повик „#СтартАПувај“ во Струмица

Претставници на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) одржаа Инфо сесија за јавниот повик „#Стартапувај“ во Струмица. Целта на овој јавен повик е финансиска поддршка на новоосновани старт-ап и спин-оф компании и истиот се спроведува со поддршка на Светската банка.

Линк и повеќе информации за повикот: fitr.mk/startapuvaj

Инфо сесија Стартапувај во Струмица 2

Оваа инфо сесија беше организирана во рамките на работната средба со бизнис заедницата на општина Општина Струмица и презентацијата на Планот за економски раст на Владата на Република Македонија.

На настанот учествуваа Зорица Апостолска, министерка без ресор задолжена за странски инвестиции, Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица, Бисера Јордановска – претставничка на Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР), како и Ана Ѓоргиева, претставничка на Кабинетот на министерката Апостолска.