Кристјан Трајковски од студио Дарк-1 настан ФИТР Создаваме успешни приказни

Трајковски: Со поддршка од ФИТР, „Скопје“ ќе го освои целиот свет

Македонската компанија Dark-1 се занимава со развој на видео игри. Ова е сфера која е малку развиена во нашата држава и бара многу финансии, како и време за развој.

„Покрај финансиската поддршка од ФИТР без која видео играта „Скопје“ немаше да биде возможно да се изработи, дополнително добиваме и менторирање од страна на Фондот, како и постојана поддршка“, истакна Кристијан Трајковски во името на компанијата „Dark-1“ пред присутните на настанот.

Во 2019 година семејството на ФИТР се искачи на 314 македонски компании, 54 поддржани училишта со директно вклучени над 500 ученици, како и повеќе од 30 партнерски организации.

Заедно за уште многу #УспешниПриказни!