FITR_Startapuvaj_19-11-18_08

Тридневна работилница за подготовка на проектни апликации за јавниот повик „СтартАПувај“

Во ФИТР во тек е работилница за подготовка на проектни апликации во рамки на тековниот јавен повик за кофинансирани грантови за старт-ап и спин-оф компании – „СтартАПувај“. Целта на триднената работилница е јакнење на капацитетите на потенцијалните апликанти за инструментите на ФИТР.

„Сакаме да ви ги пренесеме искуствата на земјите со развиени иновациски екосистеми за тоа како најдобро да подготвите предлог проекти и да добиете средства за кофинансирање. Ваквите работилници се одлична можност да научите нешто ново. Искористете го тоа максимално за овој и за сите идни повици. Никогаш не се откажувајте, секој повик е можност да стигнете до целта“, изјави Јован Деспотовски, директорот на ФИТР и најави дека вакви работилници ќе има и во иднина.

FITR_Startapuvaj_19-11-18_01

Во текот на следните три дена (19.11.- 21.11), осум експерти со меѓународно искуство од областа на претприемништвото ќе ги обучуваат присутните за различни видови бизнис модели, валидација и анализа на пазар, подготовка на финансиски проекции, подготовка на стратегија за лансирање и продажба на производ и др.

FITR_Startapuvaj_19-11-18_07

Работилницата е во организација на ФИТР, во соработка со Швајцарската програма за претприемништво (Swiss Entrepreneurship Program).

Поради големиот интерес ФИТР до крајот на месецот ќе организира уште една ваква работилница.