Затворени повици за финансирање на предлог проекти

Set1_spinof133x133Transparent

Кофинансирани грантови за стартап и спин-оф

Повикот е отворен за микро, мали и средни претпријатија (не постари од 6 години) –„старт-ап“ и „спин-оф“ претпријатија, во доминантна сопственост на македонски државјани (50,1% или повеќе), кои имаат иновативна идеја со солидно очекување за комерцијализација

Преку овој инструмент, Фондот обезбедува финансирање до 85% од вкупниот буџет за проектот, до максимален износ од 30.000 евра.

Повикот траеше до 03.05.2017

Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации

Предлог проектите може да бидат поднесени од поединечен апликант (микро, мало или средно претпријатие) или од конзорциум воден од микро, мало или средно претпријатие.

Преку овој инструмент, Фондот обезбедува финансирање до 70% од вкупниот буџет за проектот, до максимален износ од 100.000 евра.

Повикот траеше до 03.05.2017

Новости

Во медиумите

Партнери и соработници

Контакт

Македонска Радио Телевизија, 20 кат
бул.Гоце Делчев бб, Скопје, Р. Македонија
+ 389 (0) 2 314 5258
info@fitr.mk
работно време: понеделник – петок
08:30 – 16:30

_

___________________________________________

Контакт канцеларија на Рекорд
ул.Димитрие Чуповски, бр. 8, Скопје, Р. Македонија
+ 389 (0) 2 322 3373
info@fitr.mk
работно време: понеделник – петок
08:30 – 16:30

© Copyright - Фонд за иновации и технолошки развој