ПовикДатум на отворањеДатум на затворањеБуџетСтатусФинансирани проектиПовеќе информации
Прв повик за Kо-финансирани грантови за старт-ап, спин-оф трговски друства и иновации18-02-201518-04-2015600.000,00 евраПотпишани договори
Втор повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спин оф21-09-201521-10-2015276.639,00 евраПотпишани договори
Втор повик за Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации21-09-201521-10-2015535.296,00 евраПотпишани договори
Трет повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спин оф01-06-201601-08-2016450.000,00 евра Потпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва стартап и спиноф03.02.201703.05.2017450.000,00 евраПотпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации03.02.201703.05.20171.000.000,00 евраПотпишани договори
Јавен повик за финансирање на проекти за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Република Македонија – О2 Предизвик03.11.201730.11.201797.689,00 евраПотпишани договори
Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи“30.11.201715.02.20184.169.698,00 денариПотпишани договори
Јавен повик за финансирање на проект Предизвик за изработка на информациски систем на управување во областа на патничкиот и товарниот сообраќај „ПристАпп Транспорт“18.04.201820.05.20184.522.722,00 денари
Јавен повик за финансирање проекти за социјално претприемништво „Предизвик за иновативно решение за обезбедување #ОброкЗаСите”23.03.201815.06.20181.799.955,00 денариПотпишан договор
Јавен повик за финансирање на предлог проекти во рамки на столб 3 од Планот за економски раст на Владата на Република Македонија – прв бран28.04.201811.06.20188.775.948,00 евра
Јавен повик за финансирање на предлог проекти во рамки на столб 3 од Планот за економски раст на Владата на Република Македонија – консолидирана верзија28.04.201811.06.2018
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку инструментот за поддршка – кофинансирани грантови за технолошка екстензија29.05.201827.07.2018
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку инструментот за поддршка – кофинансирани грантови за воспоставување, работење и инвестиции на деловно-технолошки акцелератори29.05.201827.07.20181.444.969,50 евра
Јавен повик за финансирање на предлог проекти
преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“
22.10.201811.12.2018
Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи 2“01.02.201931.03.20196.000.000,00 денари
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации30.03.201915.05.20195.000.000,00 евра

Оградување

Овој проект е финансиран со поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој. Единствена одговорност по однос на резултатите од проектот, квалитетот на производот, неговата  точност, или автентичност лежи кај авторот, а Фондот не може да биде одговорен за било каков дефект содржан во него или што може да произлезе од употребата, резултатите од употребата или отсуство на резултати од употребата на производот.